Uw zoekopdracht

9 juni, een lange dag....Alpe d'HuZes

 

Alpe d'HuZes

Een lange dag is het zeker geworden, om 03:00 uur ging er een wekker af in mijn hotel kamer in het Franse Allemont. De avond voor de negende juni had ik uiteraard alles in gereedheid gebracht. Binnen no time zat ik dan ook in de ontbijtzaal tussen andere deelnemers, supporters en ondersteunende troepen. Een korte auto rit bracht mij vervolgens 15km verderop aan de voet van mijn tegenstander van deze dag de Nederlandse berg, Le Alpe d'Huez.

De massa start om 04:30 uur heb ik laten schieten en ben een twintigtal minuten na de grote meute begonnen aan mijn uitdaging. Een goede keus bleek later, er was een groot verschil in snelheid tussen de deelnemers dat maakte voor sommige snellere deelnemers de eerste klim direct de lastigste. Op het moment dat ik aan mijn klim begon was er alle ruimte om langzamere deelnemers veilig in te kunnen halen.

JarnoOnderweg heb ik mijn krachten zo lang mogelijk gespaard, heb op reserve gereden door mijn hartslag goed in de gaten te houden. Ziek was ik afgereisd en het gehoopte herstel tijdens mijn verblijf in de Franse Alpen was door het slechte weer helaas uitgebleven.

Eten eten eten en nogmaals eten was mij op het hart gedrukt, een hongerklop kom je simpel weg niet meer te boven. Ben dus direct tijdens de eerste beklimming begonnen met eten. In de derde beklimming is mij dit opgebroken, te veel gegeten wat de derde klim ook direct tot de moeilijkste maakte. Hadden we dat alvast gehad!

Belangstellende konden mijn verrichtingen via de speciaal hiervoor ontwikkelde website volgen. Dank voor iedereen die gedurende de dag mijn voortgang heeft gevolgd en mij heeft voorzien van motiverende Tweets! Tussen de beklimmingen door heb ik zoveel mogelijk mijn belevingen getracht over te brengen via de website en haar Twitter feed. Dit medium is voor dit soort berichtgeving echt een uitkomst.

Keurig volgens schema had ik net voor 12:00 uur de teller op drie beklimmingen staan, nu was het zaak voor om voor de klok van zes uur nogmaals twee keer boven te geraken. Om 18:00 uur kon ik dan de laatste klim aanvangen. Na 18:00 uur was het namelijk niet meer toegestaan aan een klim te beginnen. Om 17:20 ben ik de laatste keer door de tijdwaarneming in het dal (bourg d'oisans) gereden. Wat een heerlijk gevoel, nog een keertje dan, om het af te leren! Anderhalf uur later was ik voor de zesde maal boven, MISSIE GESLAAGD!Alpe d'HuZes

Uiteindelijk heb ik op 9 juni 196km gereden (waarvan er uiteraard 98 omhoog gingen) heb ik een gemiddelde hartslag van 155 hbpm gehad en een effectieve rij tijd van 11:30 uur neer gezet. Dit resulteert in een gemiddelde snelheid van 17,04 Km per uur. Sietze Wind zat er het dichtste bij met 16,93 Km per uur en een gemiddelde hartslag van 148, knap werk Sietze!

Graag wil ik al mijn sponsoren groot of klein, zakelijk of persoonlijk heel hartelijk danken voor de gegeven steun en motivatie om het maximale uit mijzelf te halen. Uiteindelijk hebben we SAMEN iets moois neergezet:

We hebben €12.000,- opgehaald voor het KWF!

De slotoverweging

Wat was er het zwaarste deze negende juni? De afdaling, ja echt de afdaling! Bezweet van de inspanning boven komen met een temperatuur van 2 graden boven nul en dan jezelf de afzink instorten met snelheden boven de 70 km per uur is koud, heel koud. Uiteraard nam ik droge kleiding, dikke muts, handschoenen en wat al niet meer mee naar boven met een gemiddelde daaltijd van 25 minuten helpt dit maar nauwelijks.

Volgend jaar weer? Die vraag is nog niet beantwoord, de eerste gesprekken zijn al wel weer gevoerd, dus wellicht to be continued! Wanneer u van mening bent dat ik volgend jaar weer aan de start moet staan verneem ik dit graag van u!
 

Contact

JDI internet professionals
Kanaaldijk 92-a
6956 AX Spankeren

T: 0313 496741
F: 0313 420996

KVK: 091 87 545
BTW: NL819968936B01