Onderzoeken: 25.000 bestellingen handmatig verwerken

EAN-Barcode.nl verkopen EAN-codes (het nummer onder de barcode) en barcodes. Zij verkopen deze met name aan de detailhandel en webshops. Het genereren van deze codes gebeurt handmatig, net als het uitgeven hiervan. EAN-Barcode.nl had hierdoor te maken met relatief lange levertijden. Daarnaast biedt zij haar klanten aan om 24/7 de codes te bestellen, wat inhield dat ook de medewerkers van EAN-Barcode.nl 24/7 beschikbaar moesten zijn. En om een beeld te schetsen: soms moesten er in één dag wel 25.000 codes handmatig verwerkt worden! Hier was dus winst te behalen voor EAN-Barcode.nl en tijdens een zoektocht via Google, kwamen zij JDI tegen met de Slim Software advertentie.

Samen met EAN-Barcode.nl hebben we de stip aan de horizon bepaalt: het volledig geautomatiseerd uitgeven van barcodes op basis van bestellingen in de webshop. En daarbij het gehele proces automatiseren van de voorraad EAN-codes tot en met de uitlevering.

Organiseren: miljoenen records per keer toevoegen en uitgeven

Tijdens een uitgebreid gesprek kwam duidelijk in beeld wat de wensen waren van EAN-Barcode.nl. Met deze wensen hebben wij door middel van Event Storming een flow uitgewerkt en op basis hiervan een prijsindexatie afgegeven. Op Agile wijze zijn wij aan de slag gegaan in sprints van twee weken. De uitdaging lag met name in het toevoegen en het uitgeven van de voorraad in grote aantallen. Hier hebben we het over duizenden tot miljoenen records per import.

Ontwikkelen: winst in tijd en geld door backoffice webapplicatie

De stip aan de horizon is bereikt met een slimme backoffice webapplicatie. Op basis van orders op de website worden volledig geautomatiseerd en real-time de EAN-codes uitgegeven en barcodes gegenereerd in verschillende bestandsformaten. Ook de voorraadcontrole is geautomatiseerd, de beheerder krijgt nu automatisch een seintje als de voorraad bijgevuld dient te worden. EAN-Barcode.nl heeft er geen omkijken meer naar en heeft een enorme winst in tijd en geld bereikt. En als kers op de taart is het zelfs mogelijk voor de beheerder om zelf meerdere websites te koppelen aan de backoffice webapplicatie.

Gebruikte technieken: JDI Play framework en ZABBIX 24/7 monitoring

Optimaliseren: nieuwe producten in aantocht

EAN-Barcode.nl blijft samen met JDI doorontwikkelen aan de applicatie. Zo is het idee om meerdere producten aan te gaan bieden en andere partijen te ondersteunen door de backoffice webapplicatie aan te bieden als unieke tool.